De huidige vraag naar energie van de menselijke samenleving bevindt zich op het hoogste niveau in de geschiedenis en omdat fossiele brandstoffen bijna uitsterven, voldoen de meeste van onze duurzame opties niet aan onze behoeften.

BAMBOE

Door zijn genetische samenstelling wordt bamboe beschouwd als een soort gras; daarom bezit het de volgende kenmerken:

SNELLE GROEI

Onder ideale omstandigheden groeit bamboe zo snel dat je het bijna met je eigen ogen kunt zien groeien. NAYM Plantation kan regenereren om dezelfde hoeveelheid hout te produceren, oogst na oogst, jaar na jaar.

 

 

 

ZELFSTANDIGE GROEI

Bamboewortels absorberen ongeveer 17 liter water binnen de eerste 2 jaar van ontwikkeling, om het later terug te zetten in de omliggende voedingsrijke grond en zijn eigen groei te behouden.

 

 

 

 

HOUTACHTIGE EIGENSCHAPPEN

Afhankelijk van het type snit dat wordt gebruikt bij het oogsten, kan bamboe worden gebruikt als grondstof voor een breed scala aan producten, zoals meubels en bouwmaterialen.

 

 

 

KOOLSTOFOPNAME

Bamboe recycleert 35% meer koolstofdioxide dan welke andere boom dan ook, waardoor meer zuurstof wordt geproduceerd door middel van fotosynthese. Het zet dit proces zijn hele leven voort; in tegenstelling tot bomen die hun koolstofafvang vertragen zodra hun ontwikkeling is voltooid.

 

 

 

VOOR KOMT BODEMDETERIORATIE

Vanwege de groei-eigenschappen van zijn wortels, herstelt het en herleeft het land waar het groeit, het voedt het met voedingsstoffen en regenereert het zijn natuurlijke vruchtbaarheid.

 

 

 

SNEL AANPASBAARHEID

De enorme veelzijdigheid van bamboe stelt honderden soorten in staat om te overleven en zich te reproduceren in vrijwel elke klimaatconditie van de wereld.

 

 

 

ONZE BAMBOE

Van de bestaande honderden bamboesoorten ter wereld gebruikt NAYM Plantation de 3 ideale soorten voor optimale groei in het klimaat en de geografische omstandigheden van onze plantages. Deze 3 soorten zijn Olhami, Vittata en Schrader.

 

 

 


NAYM Plantation is actief betrokken bij het minimaliseren van het broeikaseffect dat wordt veroorzaakt door de ongecontroleerde uitstoot van giftige gassen door de mens. Onze plantages absorberen de CO2 die tijdens de verwerking wordt gegenereerd, waardoor meer zuurstof wordt gecreƫerd en onze atmosfeer wordt opgeruimd.

Call Now